"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

Termál és Gyógyfürdő Fejlesztés

fogaszat
touring hotel banner
relaxobanner
cserkeapartman banner 300x280
banner cserkesz
fahazbanner

Cserkeszőlői Fejlesztések


Településünk fejlődésért nagyon sokat tesznek az itt élő és dolgozó szakemberek. Mintegy 1,5 milliárd forint pályázati, és 800 millió forint beruházási hitel támogatást nyert el Cserkeszőlő Községi Önkormányzat 2017-ben, melyből több, mint fél milliárd forint az önkormányzati dolgozók munkájának eredménye. Az elnyert támogatásokból megvalósuló beruházások kezdenek arcot ölteni, hiszen letettük a Baghy - Szinyei Merse Kúria, az új bölcsőde, és nem utolsó sorban a Baby World alapkövét. Legutóbb pedig az elkészült Petőfi úti parkoló került átadásra.

2018. február 23-án került sor a Baghy-Szinyei Merse Kúria felújításának ünnepélyes alapkő-letételére. Az Európai Uniós forrásokból megvalósuló felújítás során interaktív borászati élmény-látogató központ jön létre, e mellett számos kulturális és művészeti program színtere is lesz. Az alapkövet és az időkapszulát Illési Sándor alpolgármester, Boldog István országgyűlési képviselő, Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár (EMMI), Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint dr. Szinyei Merse Anna, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott főmuzeológusa, a Szinyei Merse család leszármazottja helyezte el.
Ezen a napon szándéknyilatkozatot írtak alá az Európai Piknik Szövetség létrehozására öt ország településeinek - Cserkeszőlő, Jernye (Szlovákia), Podhajska (Szlovákia), Malinska (Horvátország), Csíkcsicsó (Erdély) és Gát (Kárpátalja) - képviselői. A szövetséghez, mint együttműködő partner, Guizhou Tartomány (Kína) is csatlakozott.

2018. március 23-án Szokolai Lajos polgármester, Boldog István országgyűlési képviselő, Fűrész Tünde Miniszteri Biztos (EMMI), Gál József fürdőigazgató, Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Illési Sándor alpolgármester helyezték el a Baby World alapkövét.
Cserkeszőlő új fürdő komplexumot kíván létrehozni, melyhez kacsolódóan bababarát, családbarát szálloda is felépül. A projekt célja, hogy a gyermekes családoknak az egészséges életmódhoz köthető pihenési, sportolási, szórakozási lehetőséget kínáljunk, bővítve ezzel az ide látogatóknak kínálható szolgáltatások körét, növelve a látogatottságot és új célcsoportokat elérni, bevonzani.

2018. március 28-án került sor Cserkeszőlő új, 28 férőhelyes bölcsődéjének alapkő-letételére. A projekt átfogó célja az, hogy a bölcsődei férőhelyek növelésével lehetőséget teremtsünk még több gyermek elhelyezésére, ezáltal a fenntartható és minőségi foglalkoztatás megteremtését, valamint a munkavállalói mobilitás támogatását, többek között a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítését. Továbbá a gyermekjóléti alapellátáshoz való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatását, a családok segítését, különösen a hátrányos helyzetben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítését.
Az alapkövet és az időkapszulát Szokolai Lajos polgármester, Boldog István országgyűlési képviselő, Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke, Illési Sándor alpolgármester, Dr. Bodor Brigitta Tímea, a kunszentmártoni kormányhivatal vezetője, Andrási Rita ÁMK igazgató és Gulyásné Czeczon Veronika bölcsődevezető helyezték el.

2018. április 6-án adtuk át az újjáépült Petőfi úti parkolót, mely beruházás uniós támogatással valósult meg. A parkolóban a szabályozatlanság miatt nem volt gazdaságos a helykihasználás, jóval kevesebb jármű fért el. Ez azért fontos, mert ez a parkoló frekventált helyen van, közel a fürdőhöz, mégis tehermentesíti a belterületet, hiszen a Fürdő utca kikerülésével megközelíthető. Az önkormányzat saját erőből elektromos autótöltőt is telepített a parkolóba, mely 4 jármű töltését teszi lehetővé. Az elektromobilitás ösztönzése az elektromos járművek használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúra kiépítésével. Az elektromobilitás elterjedése hozzájárulhat ahhoz, hogy a Magyarország üvegházhatású gáz kibocsátásának mintegy 15%-át kitevő, és végső energiafelhasználásának egynegyedéért felelős közlekedési szektor környezetkímélőbb és energiahatékonyabb lehessen.
A parkolót Szokolai Lajos polgármester, Boldog István országgyűlési képviselő, Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Illési Sándor alpolgármester adta át a közlekedőknek. Fel Vissza a cikkekhez