"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

MFP logo
ltp
touring hotel banner

Felhívás szállásadók részére!


Tisztelt Szálláshely-szolgáltató!Tájékoztatom, hogy Magyarország Országgyűlése „A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény” II/A. fejezetében döntött a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (a továbbiakban: NTAK) létrehozásáról.

A törvény végrehajtásáról szóló 237/2018. (XII. 10.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdése szerint a Kormány a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ üzemeltetőjeként a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (a továbbiakban: MTÜ) jelöli ki.

A módosított jogszabály szerint a szálláshely-szolgáltatóknak regisztrálniuk kell az NTAK rendszerbe, majd a vendégforgalomról adatokat kell szolgáltatniuk

A regisztráció és adatszolgáltatás időpontja:

Szálloda esetében 2019. június 1-je és 2019. június 30-a között kell a regisztrációt teljesíteni. A napi és a havi adatszolgáltatást 2019. július 1-jétől kell teljesíteni, azzal, hogy az adatszolgáltatás első napja 2019. július 1-je, illetve első alkalommal 2019. július 1. napját követően kötelező a havi adatszolgáltatás teljesítése.

Panzió esetében 2019. szeptember 1-je és 2019. szeptember 30-a között kell a regisztrációt teljesíteni. A napi és a havi adatszolgáltatást 2019. október 1-jétől kell teljesíteni, azzal, hogy az adatszolgáltatás első napja 2019. október 1-je, illetve első alkalommal 2019. október 1. napját követően kötelező a havi adatszolgáltatás teljesítése.

Kemping, üdülőháztelep, közösségi szálláshely, egyéb szálláshely, magánszálláshely esetében 2019. december 1-je és 2019. december 31-e között kell a regisztrációt teljesíteni. A napi és a havi adatszolgáltatást 2020. január 1-jétől kell teljesíteni, azzal, hogy az adatszolgáltatás első napja 2020. január 1-je, illetve első alkalommal 2020. január 1. napját követően kötelező a havi adatszolgáltatás teljesítése.

A fenti határidőkben történő adatszolgáltatás NTAK kompatibilis szoftverekkel teljesíthető, melyek az NTAK honlapján vannak megjelenítve. A szoftvereket térítés ellenében lehet igénybe venni.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. térítésmentesen biztosítja a szoftvert az olyan szálláshely-szolgáltatónak, amely legfeljebb 8 szobát 16 férőhellyel hasznosít szálláshelyként.

További részletes információ az NTAK bevezetésével, regisztrációval, szoftverekkel kapcsolatban a  https://info.ntak.hu/ weboldalon található.


Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.                                                                                                                                                                                dr. Héczei Eszter sk.

                                                                                                             jegyző Fel Vissza a cikkekhez