"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

MFP logo
ltp
touring hotel banner
fogaszat

Tájékoztatás a Magyar Telekom Nyrt. cserkeszőlői hálózatfejlesztési beruházásáról


Tájékoztatjuk a lakosságot, és a gazdálkodó szervezeteket, hogy a Telekom Nyrt. Cserkeszőlő községben jelentős telekommunikációs hálózatfejlesztési beruházást hajt végre. Az építési időszak 2019. augusztus hónaptól az év végéig tart.
A legmodernebb hálózati infrastruktúra kerül kiépítésre, amelynek az adatátviteli közege az ún. GPON gigabites sávszélességű optikai technológián alapul. Ez a fejlesztés a hagyományos rézvezetékes megoldáshoz képest lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet, és gyakorlatilag 100%-os rendelkezésre állást jelent. Az adatátviteli sávszélesség növelése leginkább az internetes felhasználásban jelent előnyöket, a technológia alkalmas akár 2 Gbit/mp adatátviteli sebesség elérésére.

A kivitelezést mind a gerinchálózat építése, mind az ingatlanokra történő bekötések (átszerelések) esetében a Telekom által megbízott cég, a RayNet Kft. végzi, a hírközlési hatóság által jóváhagyott kiviteli terveknek megfelelően.
Az optikai gerinchálózat 4 féle módon kerül építésre, helyszínenként különböző műszaki megoldással: (1) a Magyar Telekom meglévő oszlopain, (2) új szabadvezetékes hálózat építése új Telekom oszlopokkal, (3) új Telekom földkábeles hálózat építésével, illetve (4) az E.ON meglévő villanyoszlopain.
Az új szabadvezetékes és földkábeles építés-kivitelezés járhat a megszokott közlekedési viszonyok időleges megváltozásával. Az Önkormányzat kizárólag (ha szükséges) a járdák felvágására, megbontására adott engedélyt, normál esetben útburkolat nem kerül átvágásra.
Azonban kérjük, hogy nyitott munkaárok mellett, v. alépítmények szerelésekor, v. a kisfeszültségű tartóoszlopok építésekor és vezetékelésekor a munkaterület környezetében nagy figyelemmel közlekedjenek, tartózkodjanak.

További információkért, - amennyiben szükséges -, forduljanak a polgármesteri hivatalhoz, személyesen, telefonon v. e-mailben: Molnár László műszaki ügyintéző, 56/568-453, epitesugy@cserkeszolo.hu. Fel Vissza a cikkekhez