"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

MFP logo
ltp
touring hotel banner
fogaszat

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS INTÉZMÉNYI GYERMEKÉTKEZTETÉS BIZTOSÍTÁSÁRÓL


Tisztelt Lakosság!

A koronavírus-helyzet kapcsán a köznevelési és szakképző intézményekben 2020. március 16-án elrendelt iskolalátogatási tilalom fennállása idején – miután tanítási szünet nem került elrendelésre – továbbra is biztosítjuk a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 21. §-a szerinti intézményi gyermekétkeztetést. Ezt egyszerhasználatos ételhordókban házhoz szállítással tudjuk biztosítani a gyermekek részére.


A Gyvt. 21/A. § (3) és (6) bekezdése értelmében az intézményi gyermekétkeztetést a települési önkormányzat köteles biztosítani:
• az általa fenntartott bölcsődében és óvodában,
• a közigazgatási területén a tankerületi központ, illetve a szakképzési centrum részeként működő nevelési-oktatási intézményben.

A Gyvt. 21/B. § (1) bekezdése értelmében az intézményi gyermekétkeztetést ingyenesen kell biztosítani:
• a bölcsődében és az óvodában a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a tartósan beteg vagy fogyatékos, illetve a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelő családban élő gyermekek, a három vagy több gyermeket nevelő családban élő gyermekek és a minimálbér 130%-át meg nem haladó egy főre eső havi jövedelemmel rendelkező családban élő gyermekek, valamint a gyermekvédelmi szakellátás keretében nevelésbe vett gyermekek részére;
• az 1-8. évfolyamon a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, valamint a nevelésbe vett gyermekek részére.

Az intézményi gyermekétkeztetést a térítési díj 50%-os kedvezményével kell biztosítani:
• az 1-8. évfolyamon a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek, tanulók a három vagy több gyermeket nevelő családban élő gyermekek, tanulók részére;

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt legyenek szívesek közétkeztetés iránti igényüket egy hétre előre, minden héten csütörtökön délig jelezni az alábbi elérhetőségeken:
• bölcsődés gyermek esetén: Gulyásné Czeczon Veronika 70/384-5664
• óvodás gyermek esetén: Andrási Rita 30/465-1673
• általános iskolás gyermek esetén (10-12 óra között): iskola titkárság 56/568-467
Felhívom a Tisztelt Szülők figyelmét arra, hogy amennyiben a megadott határidőig közétkeztetés iránti igényüket nem jelzik, úgy az ellátást nem tudjuk biztosítani.
A jövő héten természetesen az eddigieknek megfelelően biztosítjuk az intézményi gyermekétkeztetést, azonban a március 30-i hétre vonatkozólag, március 26-ig legyenek szívesek a fent leírt elérhetőségen jelezni igényüket.

A jövő héttől a gyermekétkeztetés részeként leves is kerül kiosztásra, azonban ezt csak addig tudjuk biztosítani, amíg a megfelelő számú, leves kihordására alkalmas, egyszer használatos edények rendelkezésünkre állnak.

A zavartalan ellátás érdekében kérem a lakosság együttműködését!

Cserkeszőlő, 2020.03.20.

Varga Attila
polgármester Fel Vissza a cikkekhez