"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

MFP logo
touring hotel banner
fogaszat

Tisztelt Nyaraló tulajdonosok!


A kijárási korlátozásról szóló 71/2020 (III.27.) Korm. rendelet 3. § alapján a lakóhely, tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a rendeletben taxatíve meghatározott alapos indokok fennállása esetén kerülhet sor.

A fenti rendelet alapján az üdülők látogatása nem minősül alapos oknak, ezért aki rendelet hatálya alatt felkeresi üdülő ingatlanát azon magatartásával a rendeletben meghatározott korlátozó intézkedéseket megszegi és szabálysértést követ el.

A rendelet korlátozó intézkedésinél enyhébb intézkedés engedélyezésre a polgármesterek nem rendelkeznek jogosítvánnyal, tehát rendeleti formában sem tudom engedélyezni az üdülő tulajdonosok részére, hogy ingatlanaikat felkeressék, illetőleg ott elvégezzék a szükséges munkálataikat.

Ezen rendelkezéseken változtatni nem tudok, jobban mondva csak szigorításokra van lehetőségem, a hétvégeken. Amennyiben változás történik ezzel kapcsolatban, úgy megvizsgálva a lehetőségeket fogok dönteni a kérdésben.
Tervezem, hogy egy közeli hétvégét kijelölök annak érdekében, hogy az üdülőtulajdonosok rendbe tudják tenni az ingatlanjaikat, leszabályozva és a szabályozás betartását szigorúan betartatva és ellenőrizve.

Turizmus az alappillére a településünk megélhetésének, ebbe beletartoznak az üdülőingatlannal rendelkező személyek is, és minden segítséget szeretnék megadni nekik. De azt is meg kell értenie mindenkinek, hogy a Kormány rendelkezéseit nem írhatjuk át, és a jelenlegi helyzetben elsősorban az állandóan itt élő lakosok érdekeit kell figyelembe vennem.

Köszönöm a megértésüket és kérem kísérjék figyelemmel a cserkeszolo.hu weboldalunkat, ahol minden információt megtalálnak.

Cserkeszőlő, 2020. április 27.

Varga Attila sk.
polgármester Fel Vissza a cikkekhez