Ünnepség és koszorúzás március 15-i hősök tiszteletére,

2023-03-16 15:29
Ünnepség és koszorúzás március 15-i hősök tiszteletére,

az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján

 

A hagyományos ünnepi megemlékezésünk általános iskolánkban és koszorúzás Petőfi Sándor szobornál történt.

Március 15-e résztvevői az igazi hősök, fiatalok, bátrak voltak. Valószínűleg nem is gondolták akkor, március 15-én délelőtt, hogy általuk tényleg a "népek tengere" fog olyan hullámokat vetni, amely elsodorja a feudális rendszer berögződött, idejét múlt berendezkedését. 

Március 15-én egy olyan "szabadságharc" indult el, amely megteremtett a polgári Magyarország alapjait. Nem hiába áldozták vérüket az 1848/49-es szabadságharc hősei, egész Európának adtak reményt és világosságot.

Petőfi Sándor Általános Iskolánk 4. osztályos tanulói nagyon színvonalas műsorral emlékeztek meg 1848. március 15-e tiszteletére. Köszönöm igazgató asszony meghívását, és gratulálok a felkészítő tanároknak.

A nap folyamán az emlékezés koszorúit helyeztük el Petőfi Sándor szobránál Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő úrral, az általános iskolánk diákjaival, tanáraival, és a Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ vezetőivel és fejhajtással tisztelegtünk a 175 évvel ezelőtti eseményekre, és a 200 éve született költőnkre.

Külön köszönöm az általános iskolások egyedi, be nem tervezett fellépéseit a Petőfi szobor előtt, igazi kincsek ezek a gyerekek, olyan produkciókat nyújtottak, amelyek bárhol megállnák a helyüket!

Köszönöm minden résztvevőnek a méltó megemlékezést.

Varga Attila
polgármester

képek megtekintése