Összefoglaló a 2019-2024-es önkormányzati munkáról I. Bevezető

2024-04-10 12:47

Tisztelt Lakosok!

Ahogyan azt már korábban jeleztem, be szeretném mutatni a jelenlegi önkormányzati ciklus történéseit, döntéseit, és a döntések mögötti tényeket, adatokat. 

Először a 2023-as évről szándékoztam összefoglalót írni, de annyira belemerültem az adatok kielemzésébe, a történetek és folyamatok leírásába, hogy végül az egész ciklust figyelembe vettem.

Általában, amennyiben az adatok rendelkezésre álltak, akkor belefoglaltam az előző ciklusból is éveket, 2017-től vagy 2018-tól. Így viszonyítási lehetősége van mindenkinek. Szeretném leszögezni, hogy az előző ciklusokban is szép eredményeket értek el sokszor, sok helyen az önkormányzatunknál, de nekünk sincs szégyenkezni valónk.

Tudom, egy kicsit soknak fog tűnni, de igyekszem teljes képet adni a mit, hogyan és miért kérdésekre adható válaszokról. 

Bemutatom a gazdasági döntéseinket és pénzügyi folyamatokat, a fürdőt, az önkormányzatot, a PSÁMK-t, a képviselő-testületet és a munkáját, a kovid időszakot, pályázatokat, a múlt terheit, beruházásokat, szociális intézkedéseinket, és még sorolhatnám. 

A legvégén pedig majd egy kis kitekintőt szeretnék adni a jövőt illetően, választásoktól, szereplőktől, testülettől függetlenül.

A táblázatokban szereplő adatok, számok a minden részletre kiterjedő ASP programból, valamint a HostWare nevű nyilvántartó, rendszerező szoftverből kerültek kiírásra, ezek a számok a könyvvizsgálóknál is megtalálhatóak, hiszen ők ellenőriznek bennünket évente. 

Tehát valós számok, minden torzítás vagy szépítés nélkül.

Általában egy-egy rész végén „Megjegyzés” cím alatt adok magyarázatot (hol objektíven, hol egy kicsit szubjektíven leírva) a lényeges dolgokra, eltérve a megszokottól vagy az eddigi közösségi elvárásokon alapuló sémáktól.

Lényeges, hogy az országos politikai eseményekkel, folyamatokkal, dolgokkal csak a település szempontjából releváns mélységben és összefüggésekben foglalkozom. Tehát sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem fog itt szerepelni.

A táblázatokban sárga háttérrel vannak a kovid lezárások évei kiemelve. Az oldalszámozás folyamatos lesz.

Tanácsolom, hogy érdemes bármilyen véleménynyilvánítással megvárni a beszámoló sorozat végét.

Köszönöm, ha megtisztelnek azzal, hogy elolvassák.

Varga Attila 
polgármester