Tájékoztatás

2022-01-11 19:26
Tájékoztatás

JELENTŐS LEHŰLÉS VÁRHATÓ SZERDÁTÓL

Az Önkormányzat kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a szélsőséges téli időjárás veszélyei miatt fokozott figyelemmel legyenek a biztonságos közlekedés szabályainak betartására, a lakosok személyi és tárgyi értékeinek biztonságára. 

A gépjárművel történő közlekedés előtt legyenek szívesek tájékozódni az útviszonyokról, csak téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel induljanak el. 

A közúton történő közlekedés során tartsák be a biztonságos követési távolságot, fokozott figyelemmel legyenek a megnövekedett csúszásveszélyre. 

A községgazdálkodás munkatársai folyamatosan figyelik a település útjainak állapotát. 

A lakókörnyezetben végzett tevékenység során kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a csúszásveszélyre, a több rétegű, időjárásnak megfelelő öltözködésre, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedések, balesetek kockázatát. 

Saját testi épségük megóvása mellett kérjük, hogy a kihűlés veszélye miatt fokozottan legyenek figyelemmel a környezetükben élőkre.

Amennyiben olyan emberről tudnak, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, vagy egyéb okból segítségre szorul, akkor legyenek szívesek bejelenteni az önkormányzatnál a 06-56/568-455-ös telefonszámon vagy a településőrnél a 06-70/361-2207-es telefonszámon.

Településőreink és a közterület-felügyelő fokozottan ellenőrzik közterületeinket és a külterületet, kérjük forduljanak hozzájuk bizalommal, amennyiben segítségre van szüksége valakinek.

Kérjük vigyázzanak az utakon, figyeljünk egymásra!

https://www.met.hu/idoj.../elorejelzes/orszagos/index.php...