Tájékoztatás

2022-08-31 09:14
Tájékoztatás

Tájékoztatom a Lakosságot, hogy a mai napon a Közútkezelő valamit próbált kezdeni a Kunszentmárton-Cserkeszőlő bicikliúttal.

(Azért holnap Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Községgazdálkodása is tesz egy kört, hátha még lehet javítani rajta.)

Ismételten felhívom a figyelmét mindenkinek arra, hogy a bicikliút már nem tartozik önkormányzatunkhoz, évekkel ezelőtt át kellett adni a Közútkezelőnek. Az akkori átadási jegyzőkönyvben leírtakat az átvevő nem tartja be, ám a visszavételre nincs lehetőség.

Kezdeményezni fogok egy egyeztetést és közös fellépést Wenner-Várkonyi Attilával, Kunszentmárton polgármesterével.

Mindenkit kérek, hogy nem kell szidni a Közútkezelőt, mert azzal nem leszünk előrébb, valószínűleg nem ők döntenek ebben a kérdésben. Természetesen mást sem kell szidni, mert azzal sem leszünk előrébb.

Arra mondjuk nagyon kíváncsi vagyok, hogy az átadási jegyzőkönyvben középtávon vállalt bicikliút teljes felújítást mikorra gondolta a Közútkezelő. Sajnos egy év alatt is nagyon sokat romlott a bicikliút állapota. Évekkel ezelőtt még meg lehetett volna állítani a romlást, most már csak a teljes felújítás segíthet. Számunkra nem áll rendelkezésre sem anyagi források, sem eszközök ennek végrehajtására, de nem is a mi feladatunk lenne, hanem aki hagyta így leromlani.

A fényképek a mai állapotot mutatják.

Köszönöm a figyelmüket.

Varga Attila 
polgármester

megtekintés