Tájékoztatás

2022-08-31 16:11

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a víziközmű állami tulajdonba adása témában idáig az időrendben feltüntetett dokumentumokkal rendelkezünk.

Sajnos a tegnap történt egyeztetés a Technológiai és Ipari Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium delegáltjaival véleményem szerint semmilyen eredményt nem hozott, nem tudtunk meg döntést bármilyen befolyásoló információt az integrációval kapcsolatban.

A megbeszélés lényege az volt, hogy a múlt héten a megyéből,  pénteki határidővel leadott polgármesteri kérdéseket, Dr. Raisz Anikó államtitkár asszony és a Nemzeti Vízművek vezérigazgatója, Volencsik Zsolt úr megválaszolja.

A megbeszélésen 42 település vezetője volt jelen, ha jól emlékszem összesen a korábban írásban leadottakból kb. 5 kérdés merült fel és került megválaszolásra a 30 perces tájékoztatón. Én múlt hét pénteken 19 kérdést tettem fel írott formában. 

Valószínűsítem, hogy a többi polgármester társaim is élt a lehetőséggel, ezért furcsálltam a búcsúzásnál az államtitkár asszony azon kijelentését, hogy minden kérdést megválaszoltak. Mondhatjuk, hogy semmit nem válaszoltak meg.

Kérdezni élőben nem volt lehetőség.

Maga a tájékoztató értelmetlen volt, persze azt burkoltan megtudtuk, hogy mennyire rosszul fog járni, aki nem adja oda önként a vagyonát.

Tehát jelenleg nem változott az az állapot, hogy a döntéshez nem rendelkezünk minden lényegi és szükséges információval.

Ezért is kérem Önöket, hogy vegyenek majd rész a közmeghallgatáson, ott feltehetik akár a kérdéseiket, akár elmondhatják a véleményüket a közreadott dokumentumok alapján.

Remélve azt, hogy a tegnapi tanulmányt elolvasták így folytatom a levelezésekkel.

Köszönöm Hubai Imre úrnak, a megyei közgyűlésünk elnökének, hogy létre hozta a tegnapi online tájékoztatót. 

Amennyiben kérdés van a közreadott dokumentumokkal kapcsolatban, azt feltehetik a közmeghallgatáson.

Köszönöm a figyelmüket.

Varga Attila 
polgármester

megnyitás