A TÉLI IDŐJÁRÁS VESZÉLYEI, ÓVINTÉZKEDÉSEK – LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

2024-01-11 09:13

Az önkormányzat kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a téli időjárás veszélyei miatt fokozott figyelemmel legyenek a biztonságos közlekedés szabályainak betartására, a lakosok személyi és tárgyi értékeinek biztonságára.

A gépjárművel történő közlekedés előtt legyenek szívesek tájékozódni az útviszonyokról, csak téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel induljanak el.

A közúton történő közlekedés során tartsák be a biztonságos követési távolságot, fokozott figyelemmel legyenek a megnövekedett csúszásveszélyre.

A községgazdálkodás munkatársai folyamatosan figyelik a település útjainak állapotát.

A lakókörnyezetben végzett tevékenység során kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a csúszásveszélyre, a több rétegű, időjárásnak megfelelő öltözködésre, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedések, balesetek kockázatát.

Saját testi épségük megóvása mellett kérjük, hogy a kihűlés veszélye miatt fokozottan legyenek figyelemmel a környezetükben élőkre.

Amennyiben olyan emberről tudnak, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, vagy egyéb okból segítségre szorul, akkor legyenek szívesek bejelenteni a településőrnél a 06 70/361-2207-es telefonszámon.

Településőreink és a közterület-felügyelő fokozottan ellenőrzik közterületeinket és a külterületet, kérjük, forduljanak hozzájuk bizalommal, amennyiben segítségre van szüksége valakinek.

Kérjük, vigyázzanak az utakon, figyeljünk egymásra!

 

https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/