GYIK

A megváltott belépőjeggyel milyen szolgáltatások vehetők igénybe?

A belépőjeggyel az összes medence használható mind a fedett, mind a szabadtéren.

El lehet-e hagyni a fürdőt és visszajönni új belépőjegy megváltása nélkül?

A veszélyhelyzetben hozott szigorú szabályozások pontos betartása és beartatása végett a megváltott jeggyel a fürdő területét elhagyni nem lehet. A megvásárolt jeggyel a fürdő területét el lehet hagyni majd vissza lehet menni új jegy vásárlása nélkül. Jelen helyzetben a Cserkeszőlő fürdő és Gyógyászati Központ területére belépni és onnan távozni - a Touring Hotelhez tartozó egységek kivételével - kizárólag a bejáratokon keresztül lehetséges!

Hol hagyhatom a holmimat, amíg fürdőzök?

A gyógyászati központ földszintjén található a kulcsos recepció, ahol 1000 Ft letéti díj ellenében egész napra szólóan kap a vendég egy kulcsot, melyhez tartozik egy öltözőszekrény. Külön van női- és férfiöltözőnk.  A szekrényben hagyhatóak a személyes holmik, melyek biztonságáért felelősséget nem vállalunk. A recepción működik értékmegőrzés szolgáltatás. A szolgáltatás megváltásával értéktárgyait biztonságban tudhatja.

Bankkártyát, egészségpénztári kártyát elfogadnak-e fizetőeszközként?

Sajnos az említett kártyákkal nem fizethetnek vendégeink pénztárainknál. A fürdő bejáratánál működik OTP bankautomata. Az egészségpénztáraknál elszámolható szolgáltatásokról a vendégnek kívánsága szerint, készpénzfizetési számlát állítunk ki.

Gyermekeknek hány éves kortól kell fizetni a belépésért?

Gyermekek 3 éves korig ingyen látogathatják a fürdőt.

Be lehet-e vinni saját nyugágyat, napernyőt stb. a fürdőbe?

Igen, ugyanúgy, mint hűtőtáskát, videokamerát és fényképezőgépet is.

Van-e étterem a fürdő területén?

Igen, több étterem és büfé is található a fürdő területén.

Ha 20 óráig van nyitva tartás, meddig maradhatok a medencében?

A medencéket legkésőbb 19.30-kor el kell hagyni.

Hogyan vehető igénybe a reumatológiai szakrendelés?

Szükséges a szakrendelésre egy háziorvosi beutaló. A beteg időpontot egyeztet a reumatológiai szakrendelésre személyesen a fürdő pénztárnál, vagy telefonon 56/568-466. A kapott időpont napján jelentkezik a fürdő pénztárnál, ahol megkapja a sorszámát és egy karszalagot. A gyógyászati központ első emeletén található a rendelő.

Hogyan történi a kezelések beosztása?

A reumatológián kapott kezelőlapot és vényt vagy személyesen, vagy faxon, illetve e-mailben el kell juttatni a fürdő pénztárába a regisztrációhoz. Fax: 56/568-465, e-mail: tb@cserkeszolo.hu Telefonon sajnos nem intézhető! A regisztrációnál lehetőség szerint a beteg kérései alapján történik a kezelésekre a beosztás.

Regisztráltatni mikor lehet?

Minden nap, hétvégén is 8.00 – 18.00 –ig.

Meddig érvényes a felírt kezelés?

A gyógyászati ellátások igénybevételét a vény kiállításának napjától számított 30 napon belül meg kell kezdeni.

Meddig lehet a kezeléseket „lejárni”?

A kezelések a kezdés napjától számított 56 napon belül vehetők fel.

Ki kell-e fizetni egyszerre az összes felírt kezelést?

Nem szükséges egy összegben fizetni, lehet akár naponta is.

„Közgyógy” igazolvánnyal mennyit kell fizetni a kezelésekért?

A szakorvos által felírt kezelések ingyenesek „közgyógy” igazolvánnyal, viszont a kiegészítő jegyet mindig ki kell fizetni, ha többletszolgáltatást kér a beteg.

Mi az a kiegészítő jegy?

A szakorvos által felírt termál gyógymedence kezelés csak egy medencében vehető támogatott áron igénybe. Ez a  IV-es számú gyógyvizes medence. Aki a fürdő összes medencéjét szeretné használni, annak szükséges a kiegészítő jegy megváltása.

Hogyan vehető igénybe a bőrgyógyászati szakrendelés?

Nincs szükség háziorvosi beutalóra, viszont a TAJ kártyát mindenképp hozza magával a rendelésre. Előzetes időpont egyeztetés személyesen a fürdő pénztárnál, vagy telefonon 56/568-466. A kapott időpont napján jelentkezik a fürdő pénztárnál, ahol megkapja a sorszámát és egy karszalagot. A szakrendelés a gyógy-sószoba mellett található.

Hány féle kezelést írhat fel az orvos?

Gyógyászati ellátások közül legfeljebb négy különböző fajta rendelhető, ellátásfajtákként 15 alkalomra. Gyógyászati ellátás legfeljebb 15 alkalomra, baleseti vagy műtéti utókezelés esetén legfeljebb 20 alkalomra rendelhető.

Mi az a komplex fürdőgyógyászati ellátás?

A komplex fürdőgyógyászati ellátás négy különböző gyógyászati ellátás, és a jogszabályban felsorolt fizikoterápiás kezelések közül a gyógyfürdő szakorvosa által meghatározott ellátásfajtából áll. Az ellátás a gyógyfürdővel előzetesen egyeztetett, meghatározott napon kezdődik el, a betegek egy vagy két váltásban (minimum napi négy órában) részesülnek kezelésben. A kezelések teljes időtartama alatt a betegek számára a gyógyfürdő pihenőágyat biztosít.

A kezelésekhez jár-e szállás?

Sajnos nem. Vendégeink többféle szálláslehetőség közül válogathatnak községünkben, azonban OEP által támogatott szálláshelyeink nincsenek.

Vannak-e olyan kezelések, amelyekért nem kell fizetni?

Igen, a fizikoterápia, a szárazföldi gyógytorna, és a 18 év alatti csoportos gyógyúszás 100%-ban támogatott, azért a betegnek nem kell fizetni.

A gyógysó- szoba igénybe vehető-e OEP támogatással?

Sajnos nem támogatott a gyógy-sószoba használat, azért a mindenkor érvényes árlista szerint kell fizetni.

A kezeléseket igénybe lehet venni minden nap?

Súlyfürdő, komplex fürdőgyógyászati ellátás és fizikoterápia hétvégén és ünnepnapokon nincs. A többi kezelés egész héten igénybe vehető.

Ki veheti igénybe a felírt kezeléseket?

Kizárólag az, akinek a nevére szól a vény.